ТМРО: Вонредна состојба, а децата како да се на распуст, а родителите на одмор

Иако е прогласена вонредна состојба, денеска Скопје личи на шеталиште на ученици на распуст и родители на одмор. Очигледно нема самосвест за сериозноста на ситуацијата, па овие полумерки со оглед на непочитувањето може да имаат контраефект, со оглед на зголемениот број меѓусебни контакти, предупредува ТМРО.

„Ја повикуваме македонската влада согласно новонастанатите уставни надлежности, итно да воведе полициски час, како би ги изолирале контактите меѓу населението, да се донесе уредба за забрана на излегување на возрасни лица над 65 години во период од 30 дена додека трае вонредната состојба“, соопшти ТМРО.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе