ТМРО: Вандализам во Крива Паланка, се подготвува уривање на античките споменици во Скопје

Вандалското корнење на шеснаесеткракото македонско сонце од плочникот на плоштадот во Крива Паланка во организација на општинските власти е чин ист како и џихадистичкото минирање на античкиот сириски град Палмира во 2015 година, соопштува ТМРО.

„Вандализмот во Паланка е генерална проба на реакцијата на Македонците за следниот чекор и намерата на власта за уривање на античките споменици во Скопје, кое сигурно ќе доведе до масовна народна реакција. За нас е несватливо молчењето и нереагирањето на Македонците во овој град и мирното гледање на сквернавењето на македонскиот национален симбол. Одговорност за сите вандалски антимакедонски постапки, па и за оваа мора да има“, смета ТМРО.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе