Реакција

ТМРО: СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ си го креираат изборниот модел како што сакаат

Тивко и скришно, после полноќ во ниедно време, за да нема јавност, Собранието ги донесе измените на Изборниот законик со кој дел од Изборната единица 6 се префрла во ИЕ 5. Ова е уште еден доказ дека системот на власт е ист,  со лажни имиња на партии кои само внесуваат кај народот лажен впечаток за различност. Наместо една изборна единица и рамноправна можност за изборен процес, СДСМ, ВМО-ДПМНЕ и ДУИ си го креираат изборниот модел како што сакаат, се вели во реакцијата на ТМРО.

ТМРО е за фер и демократски избори, но со ваков систем, тоа е невозможно.

„Останува единствениот можен избор, а тоа е масовен бојкот на креаторите на овој систем и нивно делегитимирање , за сите направени антимакедонски постапки, од целиот народ без разлика на етничката и верска припадност“, се вели во соопштението на ТМРО.

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа.

повеќе

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе