TMРО: Отстранувањето на 16-кракото сонце е невидено злосторство

ТМРО ги предупредува антимакедонските јавачи по апокалипсата да не ги чепкаат и отстрануваат македонските национални симболи со шеснаесет кракото сонце, а воедно ја повикуваме ВМРО-ДПМНЕ како парламентарна партија, итно да реагира и го спречи ова невидено злосторство врз македонската цивилизација, култура и идентитет.

Овој срамен чин е еднаков на џихадистичкото минирање на древниот град Палмира во Сирија и претставува културно злосторство и идентитетско бришење на македонскиот народ, се вели во соопштението на ТМРО.

ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа.

повеќе

Кога политичарите сватија за каква моќна алатка се работи, час поскоро побрзаа да менуваат закони со кои „бомбите" нема да бидат докази.

повеќе

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе