ТМРО: Обвинителството да реагира на исплатата на субвенции пред избори

На денешната конференција за медиуми СДСМ се пофали дека се исплатени субвенции од 230 милиони денари на 4.800 земјоделци. Изборниот законик во член 8 е јасен и не дозволува никакви исплати на субвенции од страна на државата во време на изборна кампања, се вели во реакцијата на ТМРО.

„Научени сме на кршење на законите и Уставот во Македонија од страна на државата, но бараме Обвинителството да се одважи и да реагира на овој своевиден класичен изборен поткуп кој е санкциониран со законска забрана“, изјави претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе