Реакција

TMРО: Министерството за правда шест години не ги исплаќа парите кои законски ни следуваат

Македонија нема услови за фер, демократски  и рамноправни услови. Јавноста е малку запозната со криминалниот и селективен начин на финансирањето на партиите од буџетот на државата кој согласно член 10 од Законот за политички партии им следува на сите. Имено, и покрај тоа што не постојат никакви забрани, за што писмено се произнесе и Државниот завод за ревизија, Министерството за правда и понатаму не ги исплаќа веќе шеста година по ред, средствата за ТМРО, се вели во соопштението на оваа партија.

TМРО најавува дека сѐ додека не се исполнат законските обврски на државата спрема партијата заради што е оневозможено нормалното функционирање, како и сѐ додека не се смени изборниот законик со Македонија како една изборна единица, нема повеќе да учествуваме, на никакви фингирани избори.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе