ТМРО: Кривично дело е ако се донесе одлука за избори

Одржување на избори во услови на светска пандемија , кога во Македонија бројот на инфицирани лица секојдневно расте и не постои 28 дневно последователно немање на ново заразени лица, што е епидемиолошки услов за олабавување на мерките, за ТМРО би значело свесно кривично дело загрозување на здравјето на луѓето, соопшти ТМРО.

„Дали тоа значи жртвување на возрасната популација и несомнено распламтување на епидемијата, заради изборен процес? Единствено решение во овие услови е итно формирање на концентрациска влада, која би имала легитимитет на одлучување“, изјави претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

 

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе