Реакција

TMРО: Јасно е зошто МАНУ не реагира на БАН,од 40 академици - 17 се етнички Македонци

Негирањето на македонскиот јазик и идентитет од страна на Бугарската академија на науките (БАН), не случајно не наидува на научен одговор од страна на МАНУ. Ваквиот пасивен однос на МАНУ е очекуван, се вели во реакцијата на ТМРО.

„Од 40 академици само 17 се етнички Македонци. Тивкото преземање на клучните државни институции од страна на малцинствата кое трае децении наназад, доведе до тоа македонците да бидат граѓани од втор ред во сопствената држава“, се вели во соопштението на ТМРО.

Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.

повеќе

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе