TMРО: Избори по стариот изборен модел ќе бидат чиста кражба

На формални избори, без променет изборен модел, со една изборна единица, нема регуларни и фер избори. Избори со постоечкиот Донтов модел каде гласовите одат на салдо на првите две партии е единствен уникатен пример во Европа и како таков е чиста кражба на изборната воља на гласачите, соопшти ТМРО.

Во случај на избори без променет изборен модел со една изборна единица, ќе ги бојкотираме изборите како нерегуларни, соопшти ТМРО.

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе