ТМРО: Итно треба да се реагира во Истражниот затвор во Шутка, потенцијално жариште на ковид-19

Управата за извршување на санкции треба итно да реагира во истражниот затвор Скопје каде за издржување казна затвор се чуваат осудени лица кои требало да бидат упатени на издржување казна во Казнено поправни установи, се вели во денешното соопштение на ТМРО.

„Со несовесно пренатрупување на капацитетот на Истражниот затвор.каде не смее да се чуваат осуденици, туку само притворени лица, се доведува во опасност животот на сите лица во него, а се создава и ново потенцијално жариште на вирусот ковид-19 од кој веќе има починато лице“, соопшти ТМРО.

И покрај тврдењата на американскиот претседател Доналд Трамп, американската разузнавачка заедница веќе долго време ја смета појавата на пандемии како една од најголемите закани.

повеќе

Кога ќе заврши пандемијата, очекувајте државите да се вратат со поголема власт и поголем легитимитет.

повеќе