Реакција

ТМРО: Филипче да поднесе оставка, негов е изборот за директорката на Клиниката за дерматологија

Го повикуваме министерот за здравство Венко Филипче да покаже морална свест и доблест и веднаш да поднесе оставка. Изборот на Нина Цаца е избор на министерот, се вели во соопштението на ТМРО.

„Неверојатното и несовесно однесување на директорката од здравствена установа, со ставањето на ризик и изложеност на заразни болести на неконтролирано голем дел од популацијата во Република Македонија е кривично дело кое мора да се санкционира“, соопшти ТМРО.

 

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе