ТМРО: ЕУ да ги признае Македонците во Бугарија, Албанија, Грција, Косово...

ТМРО ги повикува Македонците денес во 19 часот масовно да излезат пред Владата и да кажат не за антимакедонските штетни договори кои ја обезличија македонската држава. Не за Охридскиот договор. Не за Преспанскиот грчки договор. Не за обезличувањето на МПЦ и вазалниот однос со СПЦ. Не за францускиот предлог со вазален однос кон Бугарија, соопшти денеска ТМРО.

„Бараме ЕУ да го признае македонскиот народ во Бугарија, Албанија, Косово, Србија и да се дадат сите права за Македонците во Егејскиот дел на Македонија како и враќање на имотите на нивните наследници. Македонското прашање е единствено нерешено во Европа и ние бараме негово отворање во глобала“, вели  претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

 

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе