ТМРО: ЕУ да ги признае Македонците во Бугарија, Албанија, Грција, Косово...

ТМРО ги повикува Македонците денес во 19 часот масовно да излезат пред Владата и да кажат не за антимакедонските штетни договори кои ја обезличија македонската држава. Не за Охридскиот договор. Не за Преспанскиот грчки договор. Не за обезличувањето на МПЦ и вазалниот однос со СПЦ. Не за францускиот предлог со вазален однос кон Бугарија, соопшти денеска ТМРО.

„Бараме ЕУ да го признае македонскиот народ во Бугарија, Албанија, Косово, Србија и да се дадат сите права за Македонците во Егејскиот дел на Македонија како и враќање на имотите на нивните наследници. Македонското прашање е единствено нерешено во Европа и ние бараме негово отворање во глобала“, вели  претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе