TMРО: Доста беше, техничка влада, па избори

После толку тешки скандали и сомнителни антиуставни одлуки кои ја рекомпонираа државата Македонија, време е за оставка на Владата и формирање техничка влада која во наредните 9- 12 месеци ќе спроведе парламентарни избори, соопшти ТМРО.

„Го повикуваме владеачкото мнозинство, итно да постапи по препораките на меѓународната заедница и изврши измени на Изборниот закон со Македонија како една изборна единица, за конечно реални и демократски избори каде секој глас ќе се вреднува, по што никогаш повеќе соодносот на силите во Собранието нема да биде како изминатите три децении“, изјави претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе

Овој термин, без исклучок го употребуваат сите партии кога се во опозиција. СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, Алијанса за Албанците, ДПА...

повеќе