ТМРО: Целосен ремонт на судските и обвинителските дружини

Македонското правосудство е на колена, криминогено, полно со скандали, со  непотизам и сервилност, и е најлошиот столб од трите столба на државноста, наведени во Уставот. Бараме од актуелниот премиер, итна реакција со целосен ремонт на судските и обвинителските дружини на сите нивоа, кои имаат статус на доживотни професии, што е недозволиво и претставува уникатен светски парадокс, се вели во соопштението на ТМРО.

„Со уривањето и недовербата на третиот столб на државноста, сериозно се разнишуваат темелите на државноста, и замижување на нефункционалноста на правосудниот апарат, е пречка, како за меѓународниот углед, така и за инвестициите во земјата, кои во вакви криминални услови се невозможни, соопшти ТМРО.

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе