Нова донација

Швајцарија ќе му помогне Собранието со нова мрежна опрема

Во рамки на Програмата за Парламентарна поддршка на македонското Собрание финансиски поддржана од страна на Швајцарката Конфедерација, склучен е договор за јавна набавка на мрежна опрема – хардвер и софтвер.

Како што информира собраниската прес-служба, потребата за оваа набавка е со цел зголемување на квалитетот на работата на Собранието, особено во делот на можностите за неговата отвореност и транспарентност кон граѓаните.

„Благодарение на нашите пријатели и поддржувачи го трансформираме Собранието за сите наши граѓани да имаат отворена, одговорна и инвентивна законодавна власт", стои во соопштението.

Вредноста на набавката е околу 11,5 милиони денари без пресметано ДДВ, а критериум за додлување на договорот е најдобар однос меѓу цена и квалитет.

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе