СДСМ

Шутаров: За 8 Септември ВМРО-ДПМНЕ не положи цвеќе на почивалиштата на Глигоров и Трајковски

На големиот државен празник, Денот на независноста, ВМРО-ДПМНЕ не испрати делегација, не положи цвеќе пред почивалиштата на поранешните претседатели на државата, Киро Глигоров и Борис Трајковски. Со таквиот потег ВМРО-ДПМНЕ покажа непочит кон државата, кон националниот празник, минатото и двајцата први претседатели на државата, изјави Гордан Шутаров, организациски секретар на СДММ.

Гордан Шутаров

„Ништо не се менува во ВМРО ДПМНЕ, манифестира делби и на национален празник. ВМРО-ДПМНЕ докажа дека ги интересира само одбрана на криминалот , одбрана на криминалците и тајкуните во сопствените редови. Посветени на одбрана на криминалот, во ВМРО-ДПМНЕ очигледно немаат време да оддадат почит на 8 Септември и претседателите Глигоров и Трајковски.

ВМРО-ДПМНЕ нема кредибилитет да зборува за државност и патриотизам бидејќи не го почитува Денот на независноста, не ја почитува историјата и не ја почитува државата“, изјави Шутаров.

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе

Макси помпа, просечен дипломатски и небитен медиумски ефект.

повеќе