СДСМ: За две години просечната плата во образованието порасна за над 2.000 денари

СДСМ како одговорна партија останува посветена на мерките што обезбедуваат раст на платите и повеќе пари во секое семејство. Заложбите за повисоки плати во сите сектори даваат реални резултати. За само 2 години, просечната плата во образовението е зголемена за над 2.000 денари. Просечната плата за август во образованието изнесува 24.352 денари, додека во мај 2017 таа изнесувала, 22.236 денари, се вели воденешното соопштение на СДСМ.

„За разлика од ваквото зголемување, во време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ просечната плата за цели седум години пораснала за едвај 850 денари, односно од 21.385 кога изнесувала во мај 2010 на 22.236 денари во мај 2017.

Со зголемувањето на платите во образованието го мотивираме наставниот кадар да остане во образованието, но и да работи на унапредување на наставнит процес. Платита во сите сектори, вклучително и образовнието ќе продолжат да растат, затоа што мотивирани, успешни наставници и среќни и задоволни ученици остануваат врвен приоритет за СДСМ“, соопшти партијата.

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе