СДСМ: Субвенциите ги зголеми платите на повеќе од 106.000 вработени

СДСМ продолжува со реализација на мерките што обезбедуваат добро платени работни места и повисоки плати за работниците. Мерката за субвенционирање на придонесите на платитите за компаниите што ќе им ја зголемат платата на вработените од 600 до 6.000 денари покажува одлични резултати. За 2,5 месеци над 106.000 вработени добиваат поголема плата, а се очекува раст на бројот на вработени со повисоки плати, се вели во денешното соопштение на СДСМ.

„За мерката, за која во буџетот се предвидени 39 милиони евра, досега аплицирале над 20 илјади компании. СДСМ инвестира во човечкиот капитал, во граѓаните и создавање на подобри услови за живот и повеќе пари во семејните буџети“, соопшти партијата.

Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува познатата опсервација на Јосеф Сталин: „Една смрт е трагедија; еден милион е статистика “. 

повеќе

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе