СДСМ: Се редат поразите на Мицкоски, ВМРО-ДПМНЕ е разнишана, мнозинството е стабилно

Лагите на опозициската ВМРО-ДПМНЕ на чело со губитникот Христијан Мицкоски се разобличени. Мицкоски продолжува да реди порази, поразен е и од граѓаните, од правдата, од  демократијата, велат од СДСМ во утринско соопштение.

„Се урнаа лагите и манипулациите на ВМРО-ДПМНЕ дека коалицијата предводена од СДСМ нема мнозинство во Собранието, дека Владата ќе била соборена, дека Мицкоски ќе успее да собере 62 пратеника, дека ќе имале и 65 пратеници.
Владејачкото мнозинство е стабилно и со тенденција да се зголемува во наредниот период. Од друга страна разнишано е ВМРО-ДПМНЕ кое работи против интересите на граѓаните и државата. ВМРО-ДПМНЕ ќе остане запаметена како најголемиот кочничар на реформите, мерките и политиките што се во интерес на граѓаните“, пишува во партиското соопштение.
Од СДСМ додаваат дека „пратениците од ВМРО-ДПМНЕ забораваат дека се избрани да им служат на граѓаните, а не да прават опструкции и блокади во Собранието, на штета на истите тие граѓани“.

 

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе