СДСМ реагира: ВМРО-ДПМНЕ шири невистини, не знае што е инвестиција

ВМРО-ДПМНЕ не прави разлика што е штедење, а што инвестиција, капиталните инвестиции нема да запрат, реагира СДСМ на изјавата на Димче Арсовски и обвинувањата дека антикризните мерки на Владата се само на хартија.

„ВМРО-ДПМНЕ продолжува да шири невистини, во Белата палата немаат капацитет да направат разлика што е тоа штедење, а што инвестиција.

Владата предводена од СДСМ ги рационализира буџетските трошоци и парите ги насочува кај граѓаните. Со 400 милиони евра директна помош за стандардот на граѓаните и стопанството.

Изградба на објект за владина институција е капитална инвестиција, а капиталните инвестиции во државата нема да запрат ниту во време на криза.

Непродуктивно трошење се потрошените милиони евра народни пари од страна  ВМРО-ДПМНЕ за споменици, лажен барок, жални врби и фонтани како и сегашните милиони евра за партиски вработувања од страна на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ“, пишува во соопштението од СДСМ.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе