СДСМ: Пропаднатата блокада Мицкоски ја менува со протест

СДСМ обвини дека „на опозицијата откако и пропадна деструктинвата идеја за блокирање на Собранието, невидените чекори кои ги најавуваше Мицкоски се сведоа на еден протест за еден месец од сега.

„Ако на Мицкоски му е потребен еден месец за да организира еден протест, тоа говори за внатрешните проблеми кои ги има за да си ја зачува сопствената фотелја во ВМРО-ДПМНЕ.

Што се однесува до изборите, тоа прашање е затворено. Изборите ќе бидат редовни во 2024 година и на тие избори ВМРО-ДПМНЕ ќе загуби.

Какви било деструктивни идеи за блокада на државата нема да успеат и повторно ќе бидат поразени“, соопшти СДСМ.

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе

Самостојните уметници не се доволно мотивирани да создаваат. 

повеќе