СДСМ: Професорот Славески потврди дека ВМРО-ДПМНЕ е против зголемување на платите

Потврдено од Трајко Славески: политиката на ВМРО-ДПМНЕ е да не се зголемуват платите ниту минималната, ниту останатите плати. „Апелираме немојте да продолжите да ја покачувате минималната плата“. Ова вчера во емисија на ТВ Телма  неколкупати, ревносно го застапуваше Трајко Славески, се вели во соопштението на СДСМ.

„ВМРО-ДПМНЕ освен што брани криминал е против зголемувањето на платите! СДСМ ги покачува платите во сите сектори и се бори за правна држава. Научени само да грабаат од граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски се против тоа платите да растат. ВМРО-ДПМНЕ е против покачувањето на минималната плата! ВМРО-ДПМНЕ е против покачувањето на платите, против тоа повеќе пари да завршуават кај граѓаните“, соопшти СДСМ.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе