СДСМ: Професорот Славески потврди дека ВМРО-ДПМНЕ е против зголемување на платите

Потврдено од Трајко Славески: политиката на ВМРО-ДПМНЕ е да не се зголемуват платите ниту минималната, ниту останатите плати. „Апелираме немојте да продолжите да ја покачувате минималната плата“. Ова вчера во емисија на ТВ Телма  неколкупати, ревносно го застапуваше Трајко Славески, се вели во соопштението на СДСМ.

„ВМРО-ДПМНЕ освен што брани криминал е против зголемувањето на платите! СДСМ ги покачува платите во сите сектори и се бори за правна држава. Научени само да грабаат од граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски се против тоа платите да растат. ВМРО-ДПМНЕ е против покачувањето на минималната плата! ВМРО-ДПМНЕ е против покачувањето на платите, против тоа повеќе пари да завршуават кај граѓаните“, соопшти СДСМ.

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе