СДСМ: Ние обезбедуваме 400 милиони евра помош, ВМРО-ДПМНЕ троши 1,2 милиони за партиски вработувања

Преземаме мерки за заштита на стандардот на граѓаните и одговорно штеди, градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ расипнички се однесуваат со парите на граѓаните. Пакетот од 26 антикризни мерки вреден 400 милиони евра во насока на заштита на стандардот на граѓаните и помош на компаниите да ја задржат својата ликвидност и конкурентност веќе дава реални и видливи резултати, како и сите претходни владини мерки, соопшти СДСМ.

„Но, кризата како да не важи за градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ. Само пет скопски градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ, односно градоначалниците на Скопје, Карпош, Ѓорче Петров, Кисела Вода и Гази Баба ќе потрошат над 1,2 милиони евра за вдомување партиски кадри.

Во Скопје 670 илјади евра, во Бутел 200 илјади евра, во Ѓорче 133 илјади евра, во Карпош 75 илјади евра, во Гази Баба 160 илјади евра среде криза.

Истите тие градоначалници бараат пари од Владата и се закануваат со радикализација. Повеќе од 1,2 милиони евра се сериозни пари за овие 5 општини. Со 1,2 милиони може да се реализираат важни проекти, може да им се помогне на граѓаните  во време на криза, на јавните претпријатија.

Но, на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ очигледно им е најважна партизацијата на општините, отколку потребите на граѓаните.  

Ништо не се менува во ВМРО-ДПМНЕ, оваа партија останува симбол на криминал и расипништво, партија која не работи за добробит на граѓаните, ниту за напредок на општините“, се вели во соопштението на СДСМ.

 

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе