СДСМ: Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ го бранат криминалот

Мицкоски не може да го одбрани криминалот на Груевски. Јасно е дека Мицкоски не успеа повторно. Тој побегна од лидерска средба, но од правдата нема бегање. Мицкоски нема да може да го одбрани криминалот на Никола Груевски, вистинскиот негов шеф, се вели воденешното соопштение на СДСМ.

„СДСМ докажа дека за нас криминалот не познава партиски бои.  Новиот предложен текст на Законот за јавно обвинителство е уште една потврда за тоа. Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ го бранат криминалот, а СДСМ бескомпромисно се бори против криминалот и корупцијата. Сите случаи кои се пред судовите, за кои СЈО е надлежно согласно закон, ќе ги продолжат, нив ќе ги застапува новото ЈО. Одговорност за сите овие предмети ќе има. Нема одбрана на криминалот на Никола Груевски и режимот. Секој што го прекршил законот ќе се соочи со правдата“, соопштува СДСМ.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе