Партиско соопштение

СДСМ: Мицкоски е бранителот на криминалот

„Мицкоски е најголемиот бранител на криминалците па не може да се помири што правдата стигна и што сите се еднакви пред законите. За разлика од времето на режимот кога од „белиот дворец“ се нарачуваа и пишуваа судски пресуди, денес институциите работат професионално, независно и неселективно кон секое прекршување на законите. Затоа за Мицкоски е проблем што денес за разлика од времето на режимот, нема недопирливи“, реагира СДСМ.

Христијан Мицкоски секојдевно докажува дека е единствен и најголем бранител на криминалот и криминалците и тој не може да се помири што денес правдата е еднаква за сите, не може да се помири затоа секој што се огрешил пред законот - одговара, затоа што нема повеќе недопирливи, се вели во соопштението на владејачката партија СДСМ.

„За разлика од времето на режимот кога од белиот дворец се нарачуваа и пишуваа судски пресуди, денес институциите работат професионално, независно и неселективно кон секое прекршување на законите. Затоа за Мицкоски е проблем што денес за разлика од времето на режимот, нема недопирливи, нема групи и поедници кои се над законите и нема однапред осудени, без разлика дали станува збор за претставници на опозицијата, на власта или било кој граѓанин“, се вели во соопштението.

Според СДСМ, лажни вести, блефирања и дејствување на штета на граѓаните е сѐ што нуди докажаниот губитник Мицкоски.

„Негова пуста желба е да дојде на власт со идеи за неправди и нови конфликти, а негова сурова реалност е тоа што губи на секој изборен циклус. Мицкоски е поразен политичар без став, без идеја, тој не донесе ништо ново и е срам за десницата во Северна Македонија“, се вели на крајот од сооштението на СДСМ.

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе