СДСМ: Исправивме долгогодишна неправда кон стечајците

Исправивме децениска неправда, 12.000 стечајци добиваат по 8.200 денари до пензионирање, секој е важен. Преку конкретни и вистински мерки и реформи покажуваме што значи вистинска грижа за сите граѓани, се вели во соопштението на СДСМ.

„Времето на поделби, дискриминации и маргинализирање на граѓани заврши со заминувањео на ВМРО-ДПМНЕ во опозиција. Решен е деценискиот проблем со стечајците. Исправена е  долгогодишната неправда кон наши сограѓани, кои не по своја вина, ниту волја, останале без работа и без месечни примања. Градиме општество кое нуди фер и еднакви можности за сите. На прав пат сме, се грижиме за сите, затоа што секој е важен“, се вели во соопштението на СДСМ.

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе