СДСМ: Фотелјата на Мицкоски поважна од борбата против коронавирусот

За лидерот на ВМРО-ДПМНЕ најважно е да се сочува неговата фотелја па на штета на јавното здравје се кочеше заемот од Сгетска банка за опремување на болниците, сега во Собранието се опструира донесувањето на мерки за заштита на јавното здравје и во ек на епидемија се организираат масовни собирања, обвинува СДСМ

Oчајното и безидејно ВМРО-ДПМНЕ по навика ja злоупотребува сериозна здравствена ситуација за дневнополитичко профитирање, реагира СДСМ.

„Цело лето, ВМРО-ДПМНЕ преку нивниот кадар во преодната Влада, Гордана Димитриеска Кочовска го кочеше заемот од Светска банка од 90 милиони, пари за опремување на болниците. Да не беа нивните блокади, досега болниците ќе беа подобро опремени и подготвени за есенскиот бран.

Цела есен, во време на сериозен бран, раководството на ВМРО-ДПМНЕ организира масовни собири за спас на фотелјата на Христијан Мицкоски, на кои масовно се прекршуваат мерките и задолженијата за заштита од коронавирусот“, наведува СДСМ.

Колку на ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски им е битно здравјето на граѓаните говори фактот што бараа предвремените избори да се одржат есенва, колку навистина се загрижени за коронавирусот, говори фактот што во Собранието ги опструираат измените на Законот за заштита на населението од заразни болести кои се потребни за зголемување на превенцијата од коронавирусот, се вели во соопштението и се додава дека освен деструкција, лажни вести и дејствување спротивно на интересите и здравјето на граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски не знаат за ништо друго и дека затоа уште долго ќе останат во опозиција.

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе