Мицкоски: „Херојски“ криминалната влада го намали индустриското производство за 5,3 %

Нов пад на индустриското производство. Во октомври 2022 година споредено со октомври 2021 година, индустриското производство во Македонија се намалило за 5,3%. Неспособната и криминална влада, „херојски" со своите политики го намалила производството во секторот рударство и вадење на камен за цели 13,2%, намалувањето во преработувачката индустрија е 4%, а снабдувањето со електрична енергија, гас, пареа и климатизација бележи опаѓање од 9,2%, пишува на својот фејсбук-профил Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

„Додека владата го намалува индустриското производство, економијата паѓа, истата влада 'херојски' си договара тендери во четири очи за авансно да добијат провизии. Одговорност ќе има“, напиша Мицкоски. 

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе