Мицкоски да организира „oтворени денови“ во белиот дворец, му порача СДСM

Иако општините постојано треба да се отворени за граѓаните, Христијан Мицкоски соживеан во улогата на шпицен градоначалник, организира „отворени денови“ во општините, а вскушност треба да организира „отворени денови“ во белиот дворец, во нелегално стекнатата палата на криминалот, реагира СДСМ да денешните изјави на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

„Таму граѓаните да можат да го видат скапиот паркет од 75.000 евра, вазните, лустерите од стотици илјади евра но може и да даваат идеи за тоа како би се искористила луксузната зграда откако ќе биде запленета од државата, затоа што е нелегално стекната и тоа е потврдено со судска пресуда.

За други идеи Мицкоски нема кредибилитет да зборува, општините кои ги води ВМРО-ДПМНЕ, хаосот во главниот град, Скопје покажува колку шпицниот градоначачлник заедно со сите негови градоначалници се неспособни“, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ..

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе