Арт активизам Тетово

„Ми треба мојот простор“ - тетовски активисти бараат велосипедски патеки

Тетово е град без велосипедски патеки, потсетува организацијата „Арт активизам“ од Тетово која спроведе акција за будење  на свеста кај надлежните.

„Велосипедот е најдобро превозно средство, но истовремено е и ризично особено кога во градот нема велосипедска патека. Таков е и градот на Тетово“, алармираат од „Арт активизам“ од Тетово .

Во соопштението проследено со фотографии се вели дека група на активисти од Тетово ја реализира акцијата "Ми треба мојот простор" со цел да ја пренесаат пораката за недостаток на велосипедски патеки во овој град.

Акцијата "Ми треба мој простор" е финансиски поддржана од Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе