Реакција

Либералната партија со поддршка да се врати зеленилото, Аеродром има доволно згради

Либералната партија ги охрабрува 27-те советници во Советот на Општина Аеродром на денешната седница цврсто да застанат на страната на граѓаните. Од партијата велат дека потребно е изнаоѓање решение за парцелата кај Мајчин Дом преку укинување на спорниот ДУП И10, и враќање на постоењето на зеленилото и паркот.

„Аеродром има доволно згради. Бараме институциите да спроведат целосна истрага на кој начин оваа парцела од државна станала приватна сопственост во последните десетина години. Да се истражи зошто во урбанистичкиот план не е направена оценка за влијание врз животната средина, и за сето ова некој да носи одговорност. Само доколку се спроведат овие активности, ќе можеме да размислуваме дека полека но сигурно се тргаме од канџите на урбаната мафија и криминалот во политиката", велат од Либералната партија.

Новинарите на хрватски ТРИС се приклучија во патувачкиот новинарски карван до земјата без име.

повеќе

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе