Левица: Расипништвото на Богоев и општина Карпош продолжува

Стефан Богоев, како градоначалник на Општина Карпош на 18 декември потпишал договор со агенцијата Рејтинг СП-М застапувана од страна на Никола Спасов, за консултантски услуги за оцена на успешноста на реализацијата на програмските активности на Општина Карпош во 2020 година. Овој потпис на Богоев ќе ги чини жителите на Карпош 279.660 денари, се вели во соопштението на Левица.

„Услугата, како предмет на договор, по својата природа е повеќе од скандалозна, а со потпишувањето на овој договор Богоев ги потценува способностите на администрацијата на општината во однос на можноста самата да ја оценува реализацијата на програмските активности. 

Не само што ваква услуга не е потребна, туку истата е на директна штета на жителите на општината. Ова неодговорно трошење народни пари отвора и неколку сомневања: Дали Богоев со овие пари си ја плаќа анкетата за претстојните локални избори? Дали е точно дека Богоев со Спасов се познаваат приватно и овој договор произлегува од нивната заедничка соработка во НВО секторот? Дали Богоев со овој договор ја потврдува неспособноста на својата партиска администрација? Зошто Богоев се задолжува за капитални проекти, а основниот буџет го троши на пропаганда?“, соопшти Левица.

Ве молам потрошете малку време и погледајте кои закони не може да се донесат, ако за нив не даде амин Али Ахмети.

повеќе

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе