ДУИ со старите градоначалници оди на локалните избори на 17 октомври

Претседателот на Демократската Унија за Интеграција, Али Ахмети денеска имаше состанок со Генералниот совет на партијата во Гостивар на која се зборуваше за актуелните политички случувања во земјата и регионот, за животната средина, редовното одржување на патната инфраструктура, регулирана водоводна и канализациска мрежа, модерна спортско-рекреативна инфраструктура, добро реновирани, одржувани и нови училишта.

По предлог на претседателот на ДУИ Али Ахмети, членовите на Генералниот совет едногласно ја избра листата на кандидати за градоначалници на изборите на 17 октомври: Ејуп Абази – Студеничане, Суат Шаќири – Чашка, Хекуран Дука – Дебар, Еркан Арифи – Липково, Неби Реџепи – Врапчиште, Рамиз Мерко – Струга, Фатмир Изаири – Желино, Бесник Емшиу – Боговиње, Нухи Незири – Теарце, Али Јаоски – Пласница, Аркин Јахии – Брвеница, Блерим Беџети – Сарај, Висар Ганиу – Чаир, Фатмир Дехари – Кичево, Невзат Бејта – Гостивар, Теута Арифи – Тетово и Рзидван Ибрахими – Арачиново. Кандидатот за општина Долнени ќе го одреди наредните денови Али Ахмети. Носител на листата на советници за Град Скопје ќе биде Ардијан Муча, соопшти ДУИ.

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе