Алијанса за Албанците/Алтернатива: По извештајот на САД, Заев си ја предлага советничката во Судскиот совет

Арогантната влада на СДСМ-ДУИ се повеќе ја води земјата во пропаст и ја одалечува од евро-атлантските структури. Еден ден по извештајот на американскиот Стејт департмент за криминал и корупција, каде посебен акцент беше ставен на судството, оваа влада реши да одговори со скандалозна одлука, се вели во денешното соопштение на коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива.

 

„Финансиерот на СДСМ, советничка на Зоран Заев и член на управниот одбор на Телеком, Тања Чацарова Илиевска е предложена за член на Судскиот совет. Како член на овој совет, јасно е кои судии ќе ги именува утре во судовите во земјата и каде ќе заврши партиската спирала на судството. 

Овој случај покажува дека СДСМ-ДУИ станаа уште полоши од Груевски и дека судиите од „тефтерот“ на Јанкуловска се заменуваат со оние од кабинетите на  СДСМ-ДУИ“, соопшти коалицијата АА/А.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе