Реакција

Алијанса за Албанците: Заев и Ахмети наместо албанскиот го воведуваат српскиот јазик како изборен предмет

Во врска со изјавата на премиерот Заев за воведување на српскиот јазик како изборен предмет во наставната програма, сакаме да потенцираме дека не сме против ниту еден јазик, но ние често зборувавме за парадоксите и апсурдот на креирање политики во Македонија, се вели во реакцијата на Алијанса за Албанците.

„Таков парадокс  слушнавме и денес. Зоран Заев, во кампања барајќи гласови од Албанците, вети албански јазик како изборен предмет за Македонците низ целата земја, а од друга страна неговиот партнер Али Ахмети, на последните избори вети албански јазик како задолжителен предмет од петто одделение за македонските ученици, но наместо овие две ветувања, заедно сакаат да го направат изборен предмет српскиот јазик“, соопшти АА.

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе

Во Македонија моментално има стотици активни стечајни постапки, некои од нив се водат повеќе од 10, па дури 20 години.

повеќе