Алијанса за Албанците за градоначалник на Гостивар пак ќе го кандидира Арбен Таравари

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари ја официјализираше својата кандидатура за Гостивар на локалните избори што ќе се одржат на 17 октомври. Тој изјави дека е оптимист за поддршката на граѓаните, бидејќи зборува со јазикот на работите што ги извршил.

Арбен Таравари, кој победи на локалните избори во Гостивар во 2017 година, доаѓа од редовите на Алијанса за Албанците. Тој ужива силна поддршка од членството во партијата на централно и локално ниво, и според сите анкети повторно е фаворит и победник на годинашните локални избори, соопшти Алијанса за Албанците.

 

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе

Неделава во Тирана за првпат 31 прехранбена и 6  дистрибутивни компании од регионов заеднички ќе настапат на саемот во организација на Коморскиот инвестициски форум кој го предводиме ние.

повеќе