Алијанса за Албанците: Мијалков доби ослободителна пресуда, коалицијата СДСМ-ДУИ даде плод

Бевме сведоци на потврдата за коалицијата на криминалот и корупцијата, СДСМ-ДУИ, која се обидоа да ја оправдаат со смешно алиби. Вистинските причини и плодови од оваа коалиција ги видовме по вчерашната пресуда. Кривичниот суд во Скопје го ослободи поранешниот директор на ДСК, Сашо Мијалков, партнер во бизнисите и тендерите на двете партии од хибридниот режим, се вели во реакцијата на Алијанса за Албанците.

„Мијалков беше ослободен од обвинението за случајот кој беше еден од главните атрибути што Зоран Зоран ги користеше во својата кампања како опозиција, насилството и нарачаниот криминал. Во меѓувреме, слушнавме експоненти на обете партии кои зборуваат понекогаш за партизација на судството, понекогаш за ветингот, а понекогаш дури и за трговија со судии и обвинители.

Со оглед на ова, и кога се знае дека СДСМ и ДУИ ја водат извршната и судската власт, сега е јасно кој го ослободи Сашо Мијалков. Договорот за ова беше извршен со пресудата, додека вистинската пресуда за овие пазарења со правдата ќе ја дадат граѓаните“, соопшти АА.

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе