Снежна лавина кај манастирот Бигорски, патот Маврово- Дебар целосно во прекин

Собраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. На повисоките места има остатоци од кашаст снег, по интервенција на дежурните служби. Снег врне во Крива Паланка, Страцин, Попова Шапка, Павлешници и Кула.

Поради снежна лавина кај манастирот Бигорски патниот правец Маврово- Дебар целосно е во прекин од 6 часот, информираат од Авто-мото сојузот на Македонија.

Оттаму информираат дека има  престанок на важноста на забраната за тешки моторни  возила(ТМВ) на Ѓавато, нормализиран е сообраќајот од 7часот. Престанок на важноста на забраната зa TMВ на Пресека, нормализиран е сообраќајот од 9ч.Во 9.25 часот престанува забраната за движење на ТМВ на патниот правец Ресен-Охрид преку превојот Буково.

Забрани за сообраќај на тешки товарни возила има на патните правци Струга - г.п. Ќафасан, Струга - Дебар, крак Маврово - Дебар, крак Стража - село Колари - Кичево. На патниот правец Тетово - Попова Шапка има забрана за сообраќај на тешки товарни возила и автобуси, соопштија од АМСМ.

„Бејоеремите" веќе многу долги години имале и имаат јазик којшто (Слушни! Слушни добро!) сите, освен нас, го нарекуваат „македонски".

повеќе

Добронамерниот дијалог – поточно способноста да се види светот преку очите на други луѓе, посебно оние со кои не се согласуваме – никогаш не бил поважен од сега.

повеќе

Владата не би смеела самостојно да одлучува за ставање под концесија на минералните суровини како што предвидува постојниот закон.

повеќе