Снег во западна Македонија, забрана за камиони на премините Стража и Маврово

Поради интензивни врнежи од снег на планискиот премин Стража од 16,40 часот е воведена  забрана за тешки товарни возила. Претходно ЈП Македонијапат, соопшти дека од 16,10 часот поради интензивен снег забрана за тешки товарни возила е воведена и на планинскиот премин Маврово. 

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе