Жителите на Гази Баба да пријават паднати или оштетени дрва од синоќешното невреме

Во синоќешното невреме проследено со силен ветер и дожд што зафати делови од Општината Гази Баба, има многу паднати дрвја и гранки, кои нанеле штети најмногу на паркирани возила. 

„Екипите на ЈКП ‘Гази Баба 2007‘ по вчерашното невреме проследено со силен ветар и дожд вршеа интервенции до доцна во ноќта и тоа на шест локации на територија на Општина Гази Баба во населбите Автокоманда, Керамидница, Хиподром и Ченто.

За таа цел апелираме до жителите на Општина Гази Баба доколку забележат дрва кои што се оштетени од вчерашното невреме веднаш да пријават, сѐ со цел навремено отстранување на истите“, велат од ЈКП Гази Баба 2007”.

 

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе