Запалени гуми кај Трубарево, интервенција на Инспекторатот на град Скопје (ФОТО)

По пријава од граѓани на дежурниот телефонски број 193 дежурната екипа на Инспекторатот на град Скопје интервенираше кај месноста Гоце Делчев, населба Трубарево. На лице место беа забележани малолетни лица кои палат гуми. Противпожарната бригада го локализираше огнот.

 

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе