ВЛАДА НА РМ

Заев утре ќе изврши увид во КПД Идризово

Утре на покана на Народниот правобранител и Хелсиншкиот комитет за човекови права, претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев,  ќе го посети Казнено поправниот дом Идризово, ќе изврши увид во состојбите и условите во објектот.

Eве ние ве сакаме, ве каниме да ни се придружите, ама за тоа ќе морате да се откажете од најсветото, од вашето „јас“ !?

повеќе

Доколку Нимиц нè разочара, Владата ќе биде исправена пред тешка дилема дали да стави помалку поволен предлог на референдум или да чека поповолен за да ги максимизира шансите референдумот да успее, но притоа и да ризикува губење на моментумот.

повеќе

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе