За викендов трето прскање против комарци во Скопје

Градот Скопје информира дека претстојниов викенд, односно  на 21.05.2022 (сабота) и на 22.05.2022 (недела), во раните утрински часови ќе се врши авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на градот Скопје.

Инаку, ова е трето прскање, второто се изврши во периодот од 17.05 до 20.05.2022 година, а првото на  29.04.2022 година, со што навреме почна овој процес.
Доколку временските услови се неповолни, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни.
Истѕовремено се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно, автоматски и линеарно.

повеќе

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе