АНИМА МУНДИ

Вработените во Клиниката за трансфузиологија спасиле кутриња заглавени под плоча (ВИДЕО)

Персоналот во Клиниката за трансфузиологија во Скопје вчера успеале да спасат и неколку тукушто родени кутриња и нивната мајка кои биле заглавени под плоча во дворот на клиниката,

Анима мунди соопшти дека вработените вчера биле во несекојдневна спасувачка акција. „Тие без двоумење успеаја да спасат мајка со мали кутриња кои на, за нас нејасен начин, завршиле под бетонска плоча и дупка во дворот на клиниката. Докторите ја кренаа плочата и влеgoa во дупката за да ги извадат животните. Мајката и туку што прогледаниte кутриња се на безбедно, згрижени од актерката и активистката Ајета Реџеповиќ и госпоѓа Лидија, исто така голем активист“, велат од здружението Анима мунди.
 

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе