Водата во Скопје е безбедна за пиење

Водата во Скопје изминатата недела била исправна и безбедна за пиење, покажува неделниот извештај на ЈП „Водовод и канализација" – Скопје.

Од претпријатието дополнуваат дека Секторот за санитарна контрола, од 15 до 19 март, земал 189 примероци за физичко-хемиска и 189 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење, од 47 мерни места во Градот Скопје, кои, согласно добиените резултати од испитувањата, одговарале на Правилникот барања за безбедност и квалитет на водата за пиење.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе