Во Скопско регистриран земјотрес од 2,4 степени

Во 15,57 беше регистриран нов земјотрес во Скопје што беше почувствуван во централното градско подрачје и периферијата. Земјотресот беше со јачина од 2,4 степени според Рихтер, со епицентар 5 километри од скопското село Црешево и на 1 километар длабочина.

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе