Во Скопје утре ќе се прска против комарци

Првата фаза од терестричната дезинсекција (од земја) против ларви од комарци во Скопје ќе се изврши утре, од 8 до 17 часот.

„Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни”, соопшти Град Скопје.

Градските власти ги известуваат пчеларите на време да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

 

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе

Пробацијата претставува клучна новина во реформата на нашиот пенитенцијарен и казненоправен систем и приоритетна цел на владината политика.

повеќе

Анализа на проф. д-р Гордан Калајџиев на Решението У.бр.96/2016 од Уставниот суд.

повеќе