Во Скопје отворени пунктови за собирање помош за Украина

Здружението на Украинците „Лесја Украинка“ и Meѓународниот штаб за помош на Украинците упатија апел за хуманитарна помош за Украина.

Пунктовите на собирање хуманитарна помош се отворени во магацин на компанијата „Кодинг Горска” на ул.„Шарпланина“ бр. 4 во Ѓорче Петров (секој работен ден од 10 до 19 часот, во сабота од 10 до 14 часот), и во шатор на плоштадот Македонија во центарот на градот (секој ден од 8 до 20 часот). 

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе